Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Το μήνυμα του προπονητή Δ. Λουκάκη

Αγαπητοί συμπαίκτες,

Ο πάγκος έφερε τη νίκη. Οι «εφεδρείες», όπως συνηθίζονται να λέγονται στη γλώσσα του αθλητισμού, κατάφεραν ν’ αλλάξουν τη ροή του αγώνα και με δύο γκολ (Κορδάς, Χριστόπουλος) στο τελευταίο 12λεπτο, να δώσουν στην ομάδα τη νίκη με 4-2. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αξιόμαχη ομάδα του Εξπρές είχε καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (2-2), παρά το γεγονός ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, χάρις τα γκολ των Γρίβα και Α. Χρηστάκου.
Ωστόσο, και σε αυτό το παραμύθι υπήρχε ο… δράκος. Ένας ποδοσφαιριστής των αντιπάλων μας, μη μπορώντας ν’ αντέξει την ήττα, αφού, πιθανότατα, θα έχανε το υψηλό πριμ που του είχε ανακοινώνει κρυφά ο πρόεδρος, επιδόθηκε σε ύβρεις και μικροπρέπειες. Αναφέρω το απρεπέστατο και αντισυναδελφικό περιστατικό στη δεύτερη παράγραφο, για να σας γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, ομοιογένεια και θέληση για τη νίκη. Ίσως να μην είχαμε για 80 λεπτά τον εξαντλητικό ρυθμό, που καθηλώνει τον αντίπαλο, ωστόσο, όποτε χρειάστηκε βρήκαμε λύσεις, που μας έστελναν να καθόμαστε στη θέση του οδηγού και να ελέγχουμε το σκορ.
Οι διαφορές από το προηγούμενο παιχνίδι με το Goal news ήταν εμφανείς. Καθαρότερο μυαλό, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ειδικά στην επανάληψη, τελείωμα των φάσεων. Μοναδικό ψεγάδι τα πολλά και αδικαιολόγητα φάουλ, που έδιναν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βάζει ,με την ευκολία που του δίνει ένα στημένο κτύπημα, την μπάλα στην περιοχή μας.
Η συμπεριφορά σας απείχε παρασάγγας από αυτή της περασμένης αγωνιστικής. Πηγαίναμε δυνατά, αλλά κόσμια προς την μπάλα και παρά τις κίτρινες κάρτες, τις οποίες (δικαιολογημένα) δεχθήκαμε, από ένα εξαιρετικό διαιτητή, δείξαμε αθλητικό πνεύμα. Φαίνεται ότι καταλαβαίνουμε με την πάροδο του χρόνου, ότι αυτό το επίπεδο θέλει περισσότερη θέληση και δύναμη και λιγότερη τεχνική.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στη βοήθεια που πήραμε από τον πάγκο. Οι αλλαγές όχι μόνο δεν χάλασαν τη χημεία και τη συνοχή της ομάδας, απεναντίας της έδωσαν νέα ώθηση. Οι παίκτες που μπήκαν έπαιξαν με πάθος και προσέφεραν το καθαρό μυαλό τους στην υπηρεσία του συνόλου. Αυτός είναι ο ρυθμός που θέλουμε να δίνουν…
Αγωνίστηκαν οι Κλόκας, Βερβελές, Γ. Χριστάκος, Καταράς, Δαγρές, Λουράντος, Ρέσσος, Λίγγρης, Γρίβας, Α. Χρηστάκος, Πάνος, Κ. Οικονόμου, Ραλλής, Μπιτσικώκος, Διόλατζης, Κορδάς, Χριστόπουλος, Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: