Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Οι ποινές μας στεναχώρησαν

Συνεδρίασε σήμερα (Τρίτη) στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. η οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος Τύπου, παρουσία και των εκπροσώπων των ομάδων.
Απαντες εξέφρασαν τις θερμότερες ευχές τους για πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας και αθλητή της ομάδας «EUROSPORT», Βασίλη Γεωργιώτη.

ΠΟΙΝΕΣ

Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε και:
1. Τιμωρεί με δεκαπέντε (15) αγωνιστικές τον ποδοσφαιριστή, Μπιτσικώκο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
2. Τιμωρεί με οκτώ (8) αγωνιστικές τον ποδοσφαιριστή, Θ. Τσουανάτο (ΝΕΑ).
3. Τιμωρεί με επτά (7) αγωνιστικές τους ποδοσφαιριστές, Τσαβδαρά (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ), Κλόκα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
3. Τιμωρεί με έξι (6) αγωνιστικές τους ποδοσφαιριστές, Τασκαλδιρανιάν (ΝΕΑ) και Δάλλα (ΑΥΓΗ).

Το πρόγραμμα με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής , που θα διεξαχθούν το Σάββατο 24/11/2007, έχει ως εξής:

ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ - ΒΑΡΗ (τηλ: 6948-305112)
09.30 ΟΑΚΑ - ΕΡΤ (παρ. Παπαγρηγόρης)
11.30 ΕΞΠΡΕΣ – ALPHA (παρ. Καούλας)
ΓΗΠΕΔΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
09.00 ΙΜΑΚΟ - EUROSPORT (παρ. Σταματάκος)
11.00 Γ.Γ.Α. – ESPRESSO (παρ. Ρήνας)
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
09.00 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ – GONTRA (παρ. Πρίγγουρης )
11.00 Σ.ΕΦ.Α. - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (παρ. Αλυσανδράτος )
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΓΙΩΤΗΣ, ΤΗΛ. 6971-890651)
09.00 ALTER - ΝΕΑ (παρ. Μικρούδης)
11.00 Σ.Ε.Η. – ΑΥΓΗ (παρ. Καραγιαννάκης )
ΓΗΠΕΔΟ ROTSA
09. 00 GOAL NEWS - ΑΝΤΕΝΝΑ (παρ. Θεοδωρόπουλος)
11. 00 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ – SUPERSPORT FM (παρ. Καλλέργης ).

Οπως βλέπετε από τις τιμωρίες ο αθλητικός δικαστής όχι μόνο δεν αστειεύεται, αλλά επιβάλλει και μεγαλύτερες ποινές από αυτές που, ενδεχομένως, προβλέπει ο ΚΑΠ. Και μάλιστα, δεν υπάρχει δυνατότητα έφεσης.
Με αφορμή, λοιπόν, των ποινών του κ. δικαστή, έστω και αν διαφωνώ με τη στάση που κράτησε απέναντι στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που αγωνίσθηκαν ο διαιτητής, θα ήθελα να επισημάνω, για πολλοστή φορά, ηρεμία.
Από εδώ και στο εξής δεν θ’ ακούγεται κουβέντα προς τους διαιτητές. Ο μόνος που θα μιλάει θα είναι ο αρχηγός της ομάδας και το προπονητικό τιμ από τον πάγκο, όταν του επιτρέπεται. Διότι οι περισσότεροι εξ αυτών ακόμη και τη φράση «μας αδίκησες» είναι σε θέση να τη διαστρεβλώσουν, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα τιμωρίας και να βγάλουν το άχτι τους απέναντι στους δημοσιογράφους, που τους κριτικάρουν διαρκώς.
Προσωπικά, επέστησα την προσοχή της επιτροπής στο θέμα της αγωγής, αλλά και της ενημέρωσης των διαιτητών. Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να μαθαίνει νέες τεχνικές και εργαλεία, ο δημοσιογράφος να διαβάζει εφημερίδες, ο δάσκαλος και ο καθηγητής βιβλία και μελέτες και ο παπάς ευχές, που θα τις χρειαστούμε!
Ο διαιτητής, λοιπόν, εκτός από τους κανονισμούς, θα πρέπει να βλέπει και μεγάλους αγώνες, από τους οποίους θα μαθαίνει πως κινείται ο εμπειρότερος συνάδελφός του. Το πρωτάθλημα Τύπου είναι μια μικρογραφία της Σούπερ Λίγκας. Εκεί θ’ ακούσει χειρότερες βρισιές και θα χρειαστεί να κλείσει τ’ αυτιά. Οπως π.χ. έκανε ο Μερκ στις καθυστερήσεις του αγώνα Νορβηγία – Τουρκία και μάλιστα σ’ ένα παιχνίδι που παιζόταν μια πρόκριση σε τελική φάση EURΟ. Εν ολίγοις, θα πρέπει να κρατάει ισορροπίες, να είναι ψυχολόγος και ποτέ υπερόπτης και... χωροφύλακας. Τη λανθασμένη απόφαση, εκτός και αν περιέχει δόλο (στο πρωτάθλημά μας δεν υπάρχουν τέτοια συμφέροντα), τη συγχωρούμε.

Υ.Γ. Ο άνανδρος, ανώριμος, χωρίς μπέσα, θρασύδειλος, άσχημος, δύσμορφος, αξιολύπητος, ελεεινός, ανίκανος, αδέξιος, άχρηστος, ανέντιμος, ύπουλος, άτιμος, αφιλότιμος, ασπάλακας, κιοτίδικος, απερίσκεπτος, μη ευγενικής καταγωγής, «ούτω δη μαλθακός και άνανδρος επεχείρεις πράγμασι τηλικούτοις;» που θα ρώταγε και ο ποιητής και τέλος (γιατί βαριέμαι) αγράμματος και ανορθόγραφος, αν κρίνουμε από τα γραφόμενά του, που μου έκανε προσωπική επίθεση στο μπλοκ, σίγουρα δεν γνωρίζει την πορεία μου και την προσφορά μου στην ομάδα που αγωνίζεται. Γι αυτό παίρνω πίσω τα κοσμητικά επίθετα που του γράφω παραπάνω!

Ο προπονητής σας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πλέον εμφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη προσπάθεια υπονομόμευσης του καταξιωμένου στη συνείδηση όλων μας προπονητή Δημήτρη Λουκάκη. Στους κύκλους αυτούς απαντάμε κατηγορηματικά.''Κάτω τα χέρια από τον κόουτς!''