Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Κουράγιο και περαστικά Γιώργο…


          
          Αγαπητοί συμπαίκτες,

     Η χαρά μας πριν από το παιχνίδι με το ΣΕΦΑ, με αφορμή τις καινούργιες εμφανίσεις, οι οποίες, αναμφίβολα, άλλαξαν το προφίλ της ομάδος, μετατράπηκε σε λύπη. Ο συμπαίκτης μας Γιώργος Λίγγρης βρίσκεται στο δωμάτιο 444 της Α’ Πανεπιστημιακής κλινικής του ΚΑΤ, με κάταγμα περόνης . Για δύο ημέρες θα είναι σε ακινησία με τον γύψο, διότι έχουν πειραχθεί και οι σύνδεσμοι στον αστράγαλο. Εάν κολλήσουν σωστά αυτό το διάστημα γλιτώνει τη μικροχειρουργική και την τοποθέτηση λάμας. Εάν όχι θα γίνει επέμβαση…
     Ήμουν μαζί του για περισσότερες από πέντε ώρες. Δεν είχε χάσει τη διάθεσή του και την τρέλα για μπάλα, αφού είμαστε μέσα στο δωμάτιο των επειγόντων περιστατικών και μου μίλαγε για την ομάδα. Για τις ελλείψεις που έχουμε, λόγω τραυματισμών και τιμωριών, για το γεγονός ότι δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω. Μάλιστα, όταν έβλεπε ότι κάποιος από εσάς μας έπαιρνε τηλέφωνο, χαιρόταν για τον ενδιαφέρον σας. Βέβαια, λόγω του χώρου δεν μπορούσαμε να το σηκώσουμε, γιατί απαγορεύονταν τα κινητά.
     Μετέχω στο πρωτάθλημα Τύπου από το 1988, ενώ πιο πριν έπαιζα σε πιο υψηλό επίπεδο, αρχίζοντας το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία. Έχω υποστεί αρκετούς τραυματισμούς, ορισμένοι από αυτούς ήταν αρκετά σοβαροί. Παράλληλα, έχω δει άλλους τόσους. Ύστερα από τόσα χρόνια μέσα και έξω από τα γήπεδα, θεωρώ ότι είμαι σε θέση να κρίνω προθέσεις και συμπεριφορές.
     Κύριε πρόεδρε, εδώ υπάρχει πρόβλημα. Την περασμένη εβδομάδα ο συνάδελφός μας Βασίλης Γεωργιώτης έπαθε έμφραγμα. Η είδηση μαθεύτηκε γρήγορα στα δημοσιογραφικά γραφεία και σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι ρωτούσαν ο ένας τον άλλο να μάθουν περισσότερα. Ορισμένοι, μάλιστα, πέρασαν να τον δουν από το νοσοκομείο.
     Το Σάββατο, στο Καματερό, όπου είσαστε και παρατηρητής, όταν ο Λίγγρης έπεσε στο χορτάρι, αφού είχε ακουστεί το «κρακ» σε όλο το γήπεδο, ακούσαμε άνθρωπο να ισχυρίζεται μεγαλόφωνα ότι παίζει θέατρο, δεν έχει τίποτα και το κάνει αυτό συνέχεια στα παιχνίδια! Ποιος ο Λίγγρης! Στη συνέχεια ένας άλλος ζητούσε τα ρέστα και περίμενε κάποιον από την Καθημερινή να του αντιμιλήσει για ν’ αρπαχτεί! 
     Και το… κερασάκι. Μου είπαν, ότι όταν έβαζαν γκολ το πανηγύριζαν σαν να έπαιζαν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, γι αυτό το τελευταίο, με πήρε τηλέφωνο δικός τους άνθρωπος και μου ζήτησε συγνώμη. Αναμφίβολα σε ένα παιχνίδι θέλεις να κερδίζεις. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που πρέπει να κρατήσεις κάποιες ισορροπίες…
     Εν κατακλείδι. Όσοι γνωρίζουν την ομάδα μας ξέρουν τους στόχους της και τις φιλοδοξίες της. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται κανείς από εμάς να βγει στο δρόμο για ν’ αγοράσει ΦΙΛΟΤΙΜΟ! Το έχει πάρει από την οικογένειά του. Γι’ αυτό και ταιριάξανε τα χνώτα μας…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ
ΣΚΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ, ΣΚΑΤΑ...
ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ..
ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ...
ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΤΕ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕΣ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ίσως από τις χειρότερες στιγμές ενός αθλητή, έστω και εραστέχνη, όπως είμαστε εμείς. Όσοι δεν τις περάσει εύχομαι να μην το κάνουν ποτέ, ωστόσο, πολύ δύσκολα μπορεί να μπεις στην ψυχολογία του "θύματος". Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι γιατί σ' εμένα; Το δεύτερο τη θα πω στη δουλειά και στους δικούς μου και το τρίτο - και κατά τη γνώμη μου το πιο αισιόδοξο - πότε θα είμαι καλά για να επιστρέψω γερός στα γήπεδα. Επειδή έχω περάσει τουλάχιστον δύο φορές από αυτό το στάδιο με σοβαρούς τραυματισμούς, μπορώ να καταλάβω πως νιώθει ο Γιώργος. Μπορώ να αντιληφθώ επίσης, ότι ο Γιώργος θ' αρχίσει να σκέφτεται πολύ νωρίς από οποιοδήποτε άλλο το τρίτο και γι' αυτό το μόνο που θέλω να του πω είναι περαστικά και να γυρίσει το συντομότερο δυνατί σπίτι του.
Υ.Γ.: Όσον αφορά τα παραπάνω που σχολίασε ο Λου του δίνω χίλια δίκια. Ξυπνάμε κάθε Σάββατο πρωί για να κάνουμε την πλάκα μας, το χόμπι μας και μετά να συνεχίσουμε υγιείς τη ζωή μας. Αν κάποιοι άλλοι νομίζουν πως μόνο μέσω της νίκης - με οποιοδήποτε κόστος - θα αποκτήσουν ευτυχία, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την Επιτροπή. Δεν γίνεται να έχουμε καταλάβει όλοι τι έγινε με το Λίγγρη στο γήπεδο και κάποιοι να βρίσκονται στο μικρόκοσμο τους. Ο μόνος ίσως που εκτός των παικτών της Καθημερινής, κατάλαβε τι είχε πάει ο Γιώργος και τι θα περάσει το διάστημα που μας έρχεται ήταν ο διαιτητής. Όπως την περασμένη εβδομάδα στηλιτεύσαμε την κακή διαιτησία, θεωρώ πως σήμερα θα πρέπει να επαινέσουμε τον ρέφερι για την συμπεριφορά του απέναντι σ' έναν σοβαρό τραυτισμό.
Γιώργαρε περαστικά, είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψεις δυνατότερος και πιο διψασμένος στην ομάδα και στα γήπεδα. Σε περιμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

Αύριο(Δευτέρα) τελικά θα μπει χειρουργείο ο Γιώργος με τις ευχές μας να είναι μαζί του. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι περαστικά και σύντομα κοντά μας.
Όσο για αυτά που είπε ο Λουκ, για την συμπεριφορά των αντιπάλων μέσα στο ματς,προβληματίστηκα και πρέπει κάποιος να τα πει έξω απο τα δόντια στη επιτροπή.
Η Συγνώμη στο τέλος ίσως έσωσε τα προσχήματα.
ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.