Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Τελειώνουμε αυτό που αρχίσαμε...


Αγαπητοί συμπαίκτες,

Πριν αρχίσω να γράφω το σημερινό news letter έβαλα τις εμφανίσεις για πλύσιμο, μέσα στις οποίες βρήκα και μία της ΕΡΤ που έπαιζε νωρίτερα, τακτοποίησα τα δελτία των ποδοσφαιριστών και το μπλοκ των σημειώσεων των αγώνων, έκανα απογραφή του ταμείου για να δω αν είμαστε εντάξει οικονομικά, ενόψει του επόμενου αγώνα με τον ΣΕΦΑ. Ναι, αυτή τη δουλειά επέλεξα Κυρικάτικα!
Πριν αρχίσω το γράψιμο, χάιδεψα λίγο τα «τρόπαια» που μας έχουν δώσει ως ομάδα για το ήθος και την αξιόλογη παρουσία μας σε εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς ανά τη χώρα.. Το κύπελλο από τους παλάιμαχους ποδοσφαιριστές του Τηλυκράτη Λευκάδας, όταν γίναμε η πρώτη ομάδα Τύπου, που πήγε να παίξει μαζί τους, με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή τους ( είχαν αγωνισθεί, επίσης, οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ).
Την πλακέτα του νομάρχη Λευκάδας, ο οποίος μέχρι και αφίσα έβγαλε, αποκλειστικά και μόνο για τον αγώνα μας, τα αναμνηστικά του προέδρου του ΔΟΝΑ Ρόδου, των δημοσιογράφων της Ρόδου, του προέδρου των ΑΜΕΑ Ρόδου (για τα οποία μαζέψαμε χρήματα από έναν αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς), αλλά και του Τούρκου πρόξενου, ο οποίος μας έχει καλέσει φέτος στο Μαρμαρίς, για να παίξουμε με τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους.
Και, βέβαια, σκεφτείτε τι μας περιμένει ακόμη, όταν μπροστά μας έχουμε πρόταση για αγώνα στην Κέρκυρα, για φιλικά με τους παλαιμάχους Πειραιά, Μεγάρων, Νότιας Λευκάδας, δημοσιογράφων και αστυνομικών Ρόδου, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα θα είναι το ταξίδι στο Παρίσι (ποδοσφαιρικός αγώνας, Disneyland, νυχτερινή ζωή σε Moulin Rouge, Lido, Crazy Horse), το οποίο, επειδή χθες τσαντίστηκα πολύ με τον τρόπο των συνανθρώπων μας διαιτητών, προγραμματίζεται ήδη και θα υλοποιηθεί πριν την έναρξη του EURO 2008.
Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι θα μπορούσα να πάω στην εκκλησία, μέρα που είναι, αντί να γράφω όλες αυτές τις ιστορίες, να παρακολουθήσω τη λειτουργία και στη συνέχεια, όταν οι πιστοί έχουν πάει σπίτι τους, για να στρώσουν το οικογενειακό τραπέζι, να παρακαλέσω τον παππά να με εξομολογήσει!
Πιστεύω, όμως, ότι δεν έχει φθάσει ακόμη ο καιρός να υποστώ το μυστήριο της Μετανοίας, αφού δεν έχω αμαρτίες. Εκτός από τις συνηθισμένες, οι οποίες μας συντροφεύουν, χρόνια τώρα, στη ζωή μας και δεν είναι άλλες από τις γνωστές βρισιές, τις οποίες όλοι τις προσπερνάμε, όταν τις ακούσουν.
Αυτές τις… αμαρτίες, λοιπόν, μας βάζουν να πληρώσουμε δύο άνθρωποι. Ο διαιτητής του αγώνα Καθημερινή – Ριζοσπάστης 0-3, Π. Μηλίώτης και ο Α’ βοηθός Α. Ευαγγέλου. Όπως γράφουν στο Φύλλο Αγώνα ο τερματοφύλακάς μας είπε στον Α’ βοηθό «είσαι πολύ μαλ…» και το Νο 17 της ομάδας μας απώθησε βίαια τον διαιτητή.
Επειδή οι εν λόγω κύριοι δεν έχουν τίποτα με την ομάδα μας, αλλά και πρόθεση να της κάνουν κακό, πιστεύω ότι τα δύο παραπτώματα που γράφουν στο Φ.Α. μπορεί να έγιναν. Και λέω «μπορεί» γιατί στο δεύτερο ο ποδοσφαιριστής μου με διαβεβαίωσε ότι δεν τον έσπρωξε βίαια, διότι δεν είναι του ήθους του. Και βέβαια τον πιστεύω, διότι γνωρίζω τον Γιώργο Μπιτσικώκο, πόσο «δημοσιοσχεσίτης» είναι, σε βαθμό , μάλιστα, να κατακρίνεται από κάποιους. Επίσης εάν τον απωθούσε βίαια, ο διαιτητής θα πρέπει να ήταν τώρα στο νοσοκομείο, αφού ο ένας είναι 1.87 και 105 κιλά και ο άλλος το πολύ 1,72 και περίπου 68 κιλά (εκτίμηση).
Όλα αυτά συνέβησαν αφού είχε λήξει το παιχνίδι, στο οποίο ηττηθήκαμε δίκαια 3-0. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο εριστικοί ήταν οι δύο διαιτητές, ώστε να βγάλουν εκτός εαυτού τους περισσότερους παίκτες της ομάδας μας και μάλιστα σ’ ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος νίκησε καθαρά και δίκαια, πολύ περισσότερο δε τον Κλόκα (ένα νέο που παρά τα περιττά κιλά του προσπαθεί όσο μπορεί να αθληθεί).
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται το σχόλιο που έκανα και πέρυσι στην επιτροπή πρωταθλήματος Τύπου, με αφορμή την τιμωρία του Γιάννη Τζανόπουλου, ο οποίος ως βοηθός προπονητής έκανε από τον πάγκο έντονες παρατηρήσεις σε παίκτη του, γιατί έδειχνε αδιαφορία και ο διαιτητής έγραψε στο Φ.Α. ότι απευθυνόταν σε αυτόν!
Το επαναλαμβάνω, λοιπόν, και θα το λέω μέχρι τελικής πτώσεως. Οι περισσότεροι διαιτητές που καλούνται να διευθύνουν αγώνες στο πρωτάθλημα Τύπου θέλουν να μας επιβληθούν, ότι είναι καλύτεροι από εμάς, ότι γνωρίσουν περισσότερα πράγματα από ποδόσφαιρο, ενδεχομένως έχουν και καλύτερη παιδεία. Βγάζουν μια ανωτερότητα μέσα στο γήπεδο, απλούστατα, γιατί απευθύνονται σε ανθρώπους του Τύπου, οι οποίοι όταν πέφτουν σε παράπτωμα σε κάποιο επαγγελματικό αγώνα τους κριτικάρουν. Η σφυρίχτρα είναι η πένα τους…
Οσο και αν προσπαθούν οι μεγαλύτεροι επιστήμονες του κόσμου δεν έχουν μπορέσει να ερμηνεύσουν το «φαινόμενο της πεταλούδας». Ετσι, λοιπόν, και εμείς δεν μπορούμε να ρίχνουμε τα χαρτιά για να δούμε αν το διαιτητικό τρίο, που θα έρθει τη μοναδική μέρα που βρίσκουμε δίοδο στον αθλητισμό, δεν θα είναι εριστικό με τους τρόπους και τη συμπεριφορά του. Διότι το ανθρώπινο λάθος και την αυστηρή επιβολή κανονισμών τη δεχόμαστε. Αυτό που δεν μπορούμε ν’ ανεχτούμε, κύριοι που τους ορίζετε ή τους στέλνετε σε μας για να κάνουν το «αγροτικό» τους, είναι η ειρωνεία.
Εν κατακλείδι, αγαπητοί συμπαίκτες, όπως και να έχει το πράγμα, θα σφίξουμε τα δόντια και θα συνεχίσουμε. Για πολλούς και διαφόρους λόγους που συζητάμε εμείς οι εκπρόσωποι στην επιτροπή και έχει φθάσει οργανωτικά το πρωτάθλημα Τύπου να είναι αξιοσέβαστο από πολλούς. Θα (ξανα)ρίξουμε νερό στο κρασί μας, θα υποστούμε τις τιμωρίες, χωρίς να έχουμε δικαίωμα έφεσης, όπως έχει και ο χειρότερος κακοποιός. Δυστυχώς στον χθεσινό αγώνα έχουμε ένα ακόμη μειονέκτημα. Δεν υπήρχε και παρατηρητής για να επιβεβαιώσει τα συμβάντα.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η ομάδα μας και τα άτομα που την πλαισιώνουν, έχουν κριθεί από τις πράξεις που αναφέρω στην εισαγωγή μου και θα κριθούν ακόμη περισσότερο και καλύτερα στο μέλλον.
Δεν πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να δημιουργούμε ένταση, όπως έγινε χθες, στα αποδυτήρια της ομάδας που νίκησε στον προηγούμενο αγώνα. Ο πρωταθλητισμός αν είναι να έρθει καλώς να έρθει. Κάποιοι, μάλιστα, σε επαγγελματικό επίπεδο τον αγοράζουν, μαζί με τους εμπλεκόμενους σε αυτόν. Το φιλότιμο και η ανθρωπιά δεν αγοράζεται…

Κουράγιο, ηρεμία, χαμηλοί τόνοι, θα συνεχίσουμε όπως πάντα.

Ο προπονητής σας
Δημήτρης Λουκάκης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Λου έχει δίκιο σε πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο κάποιοι κύριοι εξουσιολάγνοι, που έχουν επιλέξει να κάνουν την διαιτησία χόμπι τους, πάνε στο γήπεδο με κακή διάθεση και όρεξη να ειρωνευτούν. Το γεγονός πως δεν είδαν κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο (όπως ότι το τρίτο γκολ του Ριζοσπάτη έχει μπει με τη βοήθεια της... χείρας)το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το πως γίνεται να βγάζουν τουπέ σ' ένα τέτοιο πρωτάθλημα, που πάμε να κάνουμε την πλάκα μας και δεν υπάρχει προκατάληψη από κανέναν. Αν αυτοί, λοιπόν αύριο-μεθαύριο σφυρίξουν ματς Α' Εθνικής με πολύ κόσμο και συμπεριφέτονται έτσι τι θα γίνει; Πραγματικά απορώ...

Ανώνυμος είπε...

...''Δεν πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να δημιουργούμε ένταση, όπως έγινε χθες, στα αποδυτήρια της ομάδας που νίκησε στον προηγούμενο αγώνα. Ο πρωταθλητισμός αν είναι να έρθει καλώς να έρθει''....
Αγαπητε Λουκακη,
1ον κ να ηθελες να παρεις το πρωταθλημα με την ομαδα που εχεις νομιζω οτι ειναι ονειρο περα απο καθε φαντασια οποτε ξεχνα το καλυτερα για τωρα...
2ον να ακους τι ειπωνετε στα αποδυτηρια αλλων ομαδων κ ποσο μαλλον της ΕΡΤ στης οποιας μπηκες ενω δεν ειχες καμια δουλεια καθοτι εισαι αντιπαλος τα τελευταια χρονια κ να μην κοιτας να στρεβλωνεις τα πραγματα μονο κ μονο για να ικανοποιησεις τα κομπλεξ σου.Κανε αυτο που κανεις σαν προπονητης στην ομαδα σου κ μην ασχολεισαι με τους αλλους για να μην ασχοληθουν κ οι αλλοι μαζι σου αργοτερα κ οταν δεν θα το θες...

Ανώνυμος είπε...

ο τύπος που επέλεξε να κάνει σχόλιο στο blog ΜΑΣ, είναι τουλάχιστον προκλητικός. Το χειρότερο δε είναι ότι δεν ανέφερε καν το ονόμα του, με ότι και αυτό και αν συνεπάγεται.
Οι ειρωνείες και τα προκλητικά σχόλια καλύτερα να γίνονται επώνυμα και όχι ανώνυμα. Όταν οι άνθρωποι είναι ΑΣΤΕΙΟΙ, φαίνεται και ο τύπος αυτός είναι τουλάχιστον αστείος. Το αν η ομάδας μας πάρει το πρωτάθλημα αυτό δεν πρέπει να τον απασχολεί. Κομπλεξικοί είστε όλοι αυτοί που δεν σέβεστε την προσπάθεια που γίνετε σε κάποια ομάδα. Άν πάντως θέλετε μπορείτε να ασχοληθείτε με την καθημερινή. Θα μας βρείτε μπροστά σας. ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ. ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ «ΓΚΟΓΚΟΒΙΑ» ΣΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣ!!!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΙΒΑΣ

ΥΓ: ΠΑΙΞΤΕ ΤΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ» ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο μου καλέ, επειδή την φορέσαμε και την τιμήσαμε τη φανέλα της ΕΡΤ (έτσι πιστεύουμε δηλαδή και δεν το παίζαμε... ιστορίες σαν κάτι "μάγους" που έκαναν τις αλλαγές μόνοι τους), θα πρέπει να ξέρεις, ότι κανείς δεν υποτίμησε τίποτε. Μακάρι να είχες καταφέρει πολλά από αυτά που έχει προσφέρει, έστω και με την τρέλα του (μίγμα από Στρέφι και Κεφαλλονιά άλλωστε)ο Λουκάκης. Γουστάρουμε, περνάμε καλά και τα λέμε με ονόματα. Πίσω από την ανωνυμία, στείλε και κανένα μηνυματάκι στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ"... Να είσαι καλά, έστω κι αν μπορεί να υπήρξαμε και συμπαίκτες, "ΠΑΙΧΤΑΡΑ"...

Ανώνυμος είπε...

Ακου τζαμπα μάγκα από την ΕΡΤ.
α. Οταν στέλνεις μήνυμα σε κάποιον να φοράς τα καρυδάκια σου και να λες ποια κότα είσαι.
β. Αν νομίζεις ότι οι απόψεις σου είναι σωστές, το βήμα αυτό δημιουργήθηκε για να καταθέτει όποιος Καραγκιόζης θέλει ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη του, αλλά και αντρίκεια.
γ. Αντε γαμήσου
Με τιμή Μπάμπης Π. μη μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά θιασώτης του πρωταθλήματος Τύπου και των δραστηριοτήτων του.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε αθρογράφε της ΕΡΤ επίτρεψέ μου να σου πω, ότι είσαι πολύ αυστηρός και ταυτόχρονα άδικος στην κρίση σου, σε ότι αφορά την ομάδα της «Κ». Προφανώς γιατί δεν έχεις ζήσει από κοντά τα παιδιά που παίζουν, να δεις τι χαρακτήρες είναι. Πρόκειται για διαμαντάκια!
Εσύ, να υποθέσω ότι τα έζησες για λίγο, ίσως και μόνο όσο διαρκεί ένας αγώνας, μέσα στο γήπεδο. Εκεί ασφαλώς και θα υπάρχουν εντάσεις και θα δημιουργηθεί «κλίμα» και μπορεί να ξεφύγει και κάποιος από τα όρια.
Όμως εγώ, που έχω ζήσει αυτά τα παιδιά έξω από το γήπεδο, σε ώρες χαλαρές, σε μια ταβέρνα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για πολύ καλά παιδιά... Ιδιαίτερα ο Λουκάκης που έχει αναλάβει το ρόλο του προπονητή στην ομάδα, τους έχει εμπνεύσει αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Καθημερινό του μέλημα του είναι να τους πείσει να αγωνίζονται ομαδικά. Νίκη για την ομάδα δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που κι αυτό έχει τη μεγάλη αξία του.
Νίκη και καμάρι νιώθουν κάθε φορά που μιλούν για την ομάδα, που ανταλλάσσουν e-mail με εμπειρίες, που σχολιάζουν, χαλαρά σε μια καφετέρια όσα έζησαν μέσα στο γήπεδο. Τις καλές και τις κακές στιγμές τους. Αυτά είναι που αξίζουν στον αθλητισμό. Κι αν δεν υπάρχουν δεν ξέρω, τελικά, αν αξίζει να υπάρχει ένα τέτοιο πρωτάθλημα Τύπου. Να διευκρινήσω ότι δεν είμαι παίκτης της ομάδας. Απλά συνάδελφος των παιδιών που τα εκτιμώ για το ήθος τους, το χαρακτήρα τους, την εντιμότητα τους να αγωνίζονται ακόμα για τη φανέλα τους.
Νίκος Ελ. Θεοδωράκης
n.theodorakis@esiea.gr

Ανώνυμος είπε...

Μόλις σήμερα πληροφορήθηκα την ύπαρξη του μηνύματος του "φίλου" από την ΕΡΤ στο blog μας και παρά την πίκρα μου για την καμπάνα από τον αθλητικό δικαστή, θα ήθελα να του πω μερικά πράγματα.

Κάτ' αρχήν, επειδή φαίνεται πολύ εύκολα ότι είναι χθεσινός στο πρωτάθλημα Τύπου, για να μην μπορεί να πει οτιδήποτε θα ήθελα να του πω ότι εγώ αγωνίζομαι σε αυτό 16 χρόνια, τα 13 εκ των οποίων με την φανέλα της ΕΡΤ. Με την ομάδα του, έχω πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα, έχω παίξει σε έναν ακόμα τελικό και έχω πάρει μέρος σε δύο μικρούς τελικούς. Αυτά τα λέω προκειμένου να μην μπορεί να μου πει ότι δεν δικαιούμαι να μιλάω για την ΕΡΤ.

Για να μην πλατιάσω πολύ θα σου πω ότι θέλω με ερωτήσεις:

1) Εχεις βγει με περισσότερους από 5 συμπαίκτες του τώρα στην ΕΡΤ, για καφέ η φαγητό ή για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση; Αν όχι, γιατί; Σε μία ομάδα που θέλει να παίρνει το πρωτάθλημα και να πρωταγωνιστεί το κλίμα δεν πρέπει να είναι οικογενειακό;

2) Σου αρέσει το γεγονός ότι με άλλον κάνεις προπόνηση και άλλος βγάζει την ενδεκάδα το Σάββατο;

3) Μπορείς να ρωτήσεις στα αποδυτήρια της ομάδας σου, πόσοι από αυτούς που είναι τώρα στο δυναμικό της, σκέφτονταν σοβαρά το καλοκαίρι να μεταγραφούν στην "Καθημερινή"; Περίεργο δεν είναι, αφού εκεί παίρνουν το πρωτάθλημα, γιατί θέλουν να φύγουν και να έρθουν στην δική μας ομάδα (Δεν γράφω ονόματα για να μην δημιουργήσω πρόβλημα σε φίλους μου στην ΕΡΤ)

4) Και κλείνω με αυτό και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ξέρεις φίλε πόσο κάνει η αγορά ενός αποκωδικοποιητή της NOVA και η εγκατάστασή του; Σου λέω λοιπόν ότι στις εποχές που ζούμε, τουλάχιστον δύο διαιτητές δεν γνωρίζουν πόσο κάνει, παρά το γεγονός ότι έχουν στο σπίτι τους.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες νομίζω πως πολύ ασχοληθήκαμε με ότι τέλοσπάντων έςγραψε ο ανώνυμος ΜΑΓΚΑΣ. Αφήστε τις κότες, τους κυλότες και τους ΜΑΓΚΕΣ που τρώνε παντόφλα απ' τη γυναικούλα τους και επικεντρωθείτε στη συνέχεια του πρωταθλήματος και στη δικη μας ομάδα. Ούτως ή άλλω, το ματς με την ΕΡΤ ζυγώνει και όποιος έγραψε τα παραπάνω θ' απογυμνωθεί. Έχουμε άλλωστε στην ομάδα το ταλέντο (που λέει και ο φίλος μας ο Λου) να καταλαβαίνουμε ποιοι είναι πούστηδες και λαμόγια...