Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Η ατομική κριτική των παικτών

ΚΛΟΚΑΣ 6,5

Σταθερός, με καλές τοποθετήσεις στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έδωσε τις γνωστές λύσεις λειτουργώντας ως λίμπερο, τόσο στα γυρίσματα των συμπαικτών του, όσο και στις φάσεις περιοχής. Βρέθηκε σε κακή στιγμή στο δεύτερο γκολ, στο οποίο ευθύνεται αποκλειστικά. Είπε ότι τον μπέρδεψε ο αέρας.

ΒΕΡΒΕΛΕΣ 7,5

Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και στα στημένα. Βρέθηκε αρκετές φορές με παίκτη παραπάνω στη δεξιά πλευρά, αλλά μπόρεσε ν’ ανταπεξέλθει μ’ επιτυχία και έκλεισε έξυπνα το χώρο. Ως χαφ δεν μπορεί να κριθεί γιατί αγωνίστηκε λίγα λεπτά.

Γ. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ 6,5

Δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα. Πάλεψε και διεκδίκησε μπάλες, με το γνωστό του στυλ και ύφος, αλλά είχε περισσότερες χαμένες από κερδισμένες μπάλες. Άργησε να μπει στο ρυθμό του παιχνιδιού.

ΚΑΤΑΡΑΣ 7

Έκανε μ’ επιτυχία μέσα στον αγώνα αυτό που του ζητήθηκε. Περιόρισε στο ελάχιστο τον φουνταριστό της αντίπαλης ομάδας και έβγαινε πάντα πρώτος στη μπάλα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο καθαρά για λόγους αβρότητας προς τον συμπαίκτη του Τ. Οικονόμου.

ΔΑΓΡΕΣ 8

Ελβετικό πολυεργαλείο στις τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή μας και τα κοψίματά του και ρολόι, της ίδιας, φυσικά, χώρας, στη λειτουργία του. Το καθαρότερο μυαλό στην πίεση των αντιπάλων. Απόλυτα δικαιολογημένα επιδιώκει φίλος και συμπαίκτης του να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του, για να τον πουλήσει μελλοντικά, σε πλουσιότερη ομάδα.

ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 6,5

Είχε ένα άσχημο πρωινό, συγκριτικά με αυτά που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Φάνηκε να παίζει συγκρατημένα, σαν να ήθελε να κρατήσει δυνάμεις για το τέλος. Με την ευκαιρία θα επαναλάβω ότι θέλω να δίνετε ότι καλύτερο έχετε μέχρι τελικής πτώσεως. Άλλωστε υπάρχουν πάντα επτά παίκτες έξω που περιμένουν.

ΡΕΣΣΟΣ 7,5

Τελευταία καθυστερεί χαρακτηριστικά να μπει στο ρυθμό του αγώνα, παρά το καλό ζέσταμα που κάνει. Το θετικότερο στοιχείο του χθεσινού παιχνιδιού του ήταν η δύναμη και το πάθος που έδειξε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Κάλυψε επιτυχώς όλη την αριστερή πλευρά. Όλα αυτά έγιναν, όμως, αφού βρήκε τα πατήματά του.


ΛΙΓΓΡΗΣ 7,5

Έκανε ένα καλό παιχνίδι με ή χωρίς επικαλαμίδες, με ή χωρίς δεμένα κορδόνια! Έτρεξε για μια ακόμη φορά πολλά χιλιόμετρα και έκοψε, τις περισσότερες φορές, πολλές επιθέσεις των αντιπάλων. Θα ήταν στους απόλυτα διακριθέντες αν δεν μίλαγε στους συμπαίκτες του, βέβαια, πάνω στον ενθουσιασμό του.


ΓΡΙΒΑΣ 7,5

Μία από τα ίδια με τον Λίγγρη, αναφορικά με την αγωνιστική του παρουσία. Εν κατακλείδι, χθες ευτυχίσαμε να έχουμε σε καλή ημέρα και τους δύο αμυντικούς χαφ, οι οποίοι μόχθησαν αρκετά. Αντικαταστάθηκε μετά από την παρατήρηση του γιατρού του αγώνα ότι πρέπει να προφυλαχθεί ο αστράγαλός του.


Α. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ 8

Σε καλή μέρα και ο Αλέκος. Ήταν μια διαρκής απειλή για τους αντίπαλους στόπερ, οι οποίοι τον αντιμετώπιζαν με δυσκολία. Είχε καλές τοποθετήσεις, αλλά και μεταβιβάσεις μέσα στην περιοχή, έβαλε, αλλά και δημιούργησε γκολ, πίεσε ψηλά και ανάγκαζε τους αντιπάλους σε λάθος επιλογές.


ΠΑΝΟΣ 7,5

Μπορεί να μην έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, αλλά έκανε ένα από τα καλά φετινά του παιχνίδια, ειδικά στον δημιουργικό τομέα. Θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, αλλά δεν τον έβγαλε σε (περίοπτη) θέση βολής η φάση. Αντικαταστάθηκε για να προφυλαχθεί ο αστράγαλός του, που τον ταλαιπωρούσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα.


Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 7

Θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο βαθμό, γιατί είναι αγωνιστής, δεν αφήνει φάση και παίκτη να πάρει ανάσα. Γενικά παλεύει μέχρι τελικής πτώσεως. Ωστόσο, η καθυστερημένη έλευση στο γήπεδο και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, που του στοίχισε κίτρινη κάρτα στην πρώτη κιόλας φάση που έκανε, τον κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα βαθμολογίας.


ΡΑΛΛΗΣ 7,5

Επιλέχθηκε να καλύψει την κορυφή του ρόμβου, τα τελευταία 22 λεπτά, με όσα συνεπάγονται από το βαθμό δυσκολίας της θέσης, που στις επαγγελματικές ομάδες αγωνίζονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, και τα πήγε περίφημα. Έκοψε, μοίρασε μπάλα, ήταν η αιτία που ξεδιπλώθηκε καλά η ομάδα και έφθασε στη νίκη.

ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ 7

Την περασμένη αγωνιστική έπαιξε τερματοφύλακας, αυτή επιθετικός, την άλλη ίσως χρησιμοποιηθεί ως στόπερ. Δεν το αναφέρω για να ακονίσω μνήμες ή να βάλω κάποιο κουίζ με την ονομασία «Μπιτσικώλεξο», αλλά για δώσω έμφαση στην δουλεία που μπορεί να κάνει στο γήπεδο, αν, φυσικά, το μυαλό του είναι καθαρό. Είχε συμμετοχή στις καλές στιγμές των τελευταίων λεπτών.


ΔΙΟΛΑΤΖΗΣ 7

Να και ο Παναγιώτης… Ηρθε νωρίς στο γήπεδο, χωρίς γυαλιά παρά τον ήλιο με… δόντια που υπήρχε και κάθισε ήσυχα στον πάγκο. Έκανε σωστό ζέσταμα και ακολούθησε ακριβώς τις εντολές μας. Κάλυψε μ’ επιτυχία τη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού, δεν έκανε περιττές ενέργειες, ανέβηκε όταν του το επέτρεψαν οι περιστάσεις.


ΚΟΡΔΑΣ 7,5

Ο… Χατζηπαναγής, σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε με αφορμή το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, είδε το βίντεο του γκολ και την ηλικία του σκόρερ (συνομήλικος του) και ζήτησε επιμόνως να μάθει ποιος είναι ο δράστης! Πιθανότατα, θεώρησε ότι κλονίζεται η φήμη του, αναφορικά με τα γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Τον καθησυχάσαμε και του δώσαμε να καταλάβει ότι η ιστορία δεν θα τύχει μεγάλης δημοσιότητας. Όπως και να έχει το σενάριο, όμως, το γκολ του Βαγγέλη, «ξεκλείδωσε» την ομάδα και της έδωσε τη νίκη.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 7,5

Κάτι πρέπει να συμβαίνει που δεν είμαι ενήμερος. Το κοντρολ με το πλάσε του δεξιού ποδιού σε μια μπαλιά 35 μέτρων, μου δημιουργεί ανασφάλειες και προβληματισμό. Όχι γιατί θα βρεθεί στην ομάδα πιο τεχνίτης παίκτης, αλλά γιατί κάποιοι κάνουν μυστικές προπονήσεις και κατ’ οίκον ασκήσεις με τη μπάλα. Ας είναι. Θα πιούμε και αυτό το… γλυκό ποτήριον, γιατί η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 7,5

Η βαθμολογία του αναφέρεται καθαρά και μόνο στο ήθος που έχει ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Μι ατυχής συγκυρία με έκανε να το ξεχάσω στον πάγκο, γιατί απλώς δεν τον είδα! Όταν αποφασίσαμε να παίξουν όλοι, έστω και 20 λεπτά, έχει πάει στην άλλη μεριά του γηπέδου να φέρει τη μπάλα. Δεν είπε κουβέντα, έγινε, ουσιαστικά, αλλαγή σκοπιμότητας και επειδή δεν το χάρηκε έμεινε μόνος στο γήπεδο και έκανε σουτ μετά τη λήξη του αγώνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: