Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Μήνυμα από Διονύση Βερβελέ




Αγαπητοί συμπαίκτες γεια σας…

Επειδή το σκέφτηκα πάρα πολύ και σε συνδυασμό με μία σειρά γεγονότων που δεν μου άρεσαν καθόλου, πήρα την απόφαση να σταματήσω για φέτος την μπάλα και την παρουσία μου στην ομάδα της «Καθημερινής». Στο διάστημα που υπήρξα και εκ των αρχηγών της, πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και πολλά άλλα ακόμη (για όσους γνωρίζουν). Ακόμη κι αν ακούγαμε διάφορα κατά καιρούς, για τα… κιλάκια μας και όχι μόνο, αυτά δεν με ενόχλησαν καθόλου.

Δεν θέλω ωστόσο να είμαι μέλος μιας ομάδας που από τη μία ναι μεν έχει συμμετάσχει σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους είχαν τις πρωτοβουλίες, αλλά από την άλλη να συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια.

Η ομάδα έγινε με κόπο και πολύ τρέξιμο από τους κ.κ. Χρηστάκο, Μπιτσικώκο αρχικά και του κ. Λουκάκη στη συνέχεια. Συνέβησαν πάρα πολλά, όμως, τα οποία δεν θέλω να αναφέρω και με λεπτομέρειες… Απλώς επειδή δεν με εκφράζουν διάφορες ενέργειες ατόμων, δεν θέλω να συνεχίσω άλλο στην ομάδα και στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία.

Για εμένα η παρουσία στην ομάδα, είχε πάνω από όλα το στόχο της παρέας. Του να βρεθούμε είκοσι κάπου και να πούμε δύο… ιστορίες, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλού. Γι’ αυτό ακολουθούσα όσο μου το επέτρεπαν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, τόσο σε ταξίδια, όσο σε καφέδες και γεύματα.

Η «παρέα» αυτή για λόγους που πολλοί λίγο πολύ γνωρίζετε, έχει αρχίσει και χάνετε. Μειώθηκαν παίκτες σε αξία, μειώθηκαν προσωπικότητες σε ορισμένες περιπτώσεις. Άλλοι πήραν την απόφαση να φύγουν, άλλοι όχι. Εγώ, ίσως να έκανα το λάθος να μείνω. Κι επειδή, δεν έχω μάθει στη ζωή μου να συμβιβάζομαι και να γίνομαι… καραγκιόζης, πήρα την απόφαση να σταματήσω.

Δυστυχώς, την ώρα που καίγεται ο κόσμος, εμάς μας ενδιέφερε να κάνουμε μήνυση σε έναν διαιτητή και αν θέλετε κι εδώ την άποψή μου, ήμουν κάθετα αντίθετος στο να κρατήσουμε τέτοια στάση κατά του διαιτητή. Ήταν μία λάθος στιγμή του κ. Λουράντου και τελείωσε. Όλα τα άλλα, να έχουμε να λέμε. Δεν θέλω να επεκταθώ σε περισσότερα, απλώς καταλάβετε κάποιοι ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από το ποδόσφαιρο και το ότι γίνεται κάθε πρωί Σαββάτου στο πρωτάθλημα Τύπου.

Ακόμη, ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και το επαγγελματικό κομμάτι, καθώς μετά τον καταρτισμό του προγράμματος του β’ γύρου της Σούπερ Λίγκα και τον Ολυμπιακό (μαζί με το ματς στη Λάρισα) να παίζει έξι φορές Σάββατο, δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Καλή επιτυχία και ό,τι καλύτερο στον καθένα. Ευχαριστώ πολύ για ό,τι χαρήκαμε…

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tελικά μήπως ο Γρίβας είναι προφήτης; Μάλλον είδε πολύ μπροστά και την έκανε την κατάλληλη στιγμή...

Ανώνυμος είπε...

Και κάποιος άλλος τ' έλεγε τόσα χρόνια, αλλά όχι με τον σωστό τρόπο... Και φέτος επέλεξε να μην μιλάει καθόλου, αλλά να τώρα τι έγινε...

Ανώνυμος είπε...

Απ ’ότι καταλαβαίνω πολλοί έχουν επιλέξει να μην μιλούν φέτος, γιατί πραγματικά πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να βγάλουν άκρη... Ειδικά με ότι έχει να κάνει με συγκεκριμένες καταστάσεις που δεν φαίνεται ν’ αλλάζουν ότι κι αν συμβεί...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά γιατί κανείς δεν γράφει ανοικτά ποιο είναι τελικά το πρόβλημα στην ομάδα και ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις που δεν αρέσουν σε πολλούς?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γιατί δεν υπάρχει νόημα;

Ανώνυμος είπε...

Και τι γίνεται τώρα δηλαδή? Να κάνουμε κάτι που δεν μας αρέσει? Να γίνει το Σάββατο... καταναγκαστικό?

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν χρειάζεται τελικά να δίνουμε και τόση σημασία. Θα πηγαίνουμε να παίζουμε όσο μπορούμε τη μπαλίτσα μας, να κοιτάμε την πάρτη μας και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας γιατί είμαστε και σε περίεργες ηλικίες... Κι όταν έρθει το καλοκαίρι με το καλό, όποιος δεν θέλει δεν θα συνεχίσει.

Ανώνυμος είπε...

Όταν μια ομάδα απαξιώνει αυτούς που είχε γι’ αυτούς που ήρθαν είναι φυσικό και επόμενο να γίνουν όλ’ αυτά... Υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί παίκτες και αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς, που ξέρουν ότι δεν μπορούν να παίξουν σπουδαία μπάλα, αλλά τους άρεσε η παρέα. Αυτή η παρέα δεν υπάρχει, γιατί υπάρχουν πλέον πολλά πρέπει... Όλοι όμως χρειάζονται όπως έχει αποδειχθεί. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά αυτό πιθανότατα τώρα που γίναμε ομαδάρα το’ χουμε ξεχάσει...

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω επειγόντως συνάντηση (ταβέρνα) με συμμέτοχη ΟΛΩΝ νέων και παλαιών , για να συζητηθούν τα πάντα.
Demis

Ανώνυμος είπε...

Ντέμη μου έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, καμία συνάντηση και καμία ταβέρνα δεν αλλάζει την κατάσταση. Ασε που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει της πουτάνας και δεν θα ξανα-ματα-γίνουμε ρεζίλι στους υπόλοιπους θαμώνες

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Ντέμη, να γίνει ανοικτή συζήτηση. Η ομάδα έχει μέλλον αρκεί να υπάρξουν κοινές επιδιώξεις, χωρίς εγωισμούς. Να γίνουμε δηλαδή αυτό που δεν είμαστε ακόμη, ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Τάσος Οικονόμου

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση ότι οι περισσότεροι που γράφουν εδώ είναι ανώνυμοι. Καλό θα ήταν να γράφουν το όνομα τους, για να ξέρουμε σε ποιόν μιλάμε. Τέλος πάντων. Η αλήθεια είναι ότι ασχοληθήκαμε πολύ με τον διαιτητή στο προηγούμενο ματς. Μπορεί να έκανε τα λάθη του, μπορεί να ήταν εις βάροςε μας, αλλά ήμαρτον ρε παιδιά. Φτάσαμε στο σημείο να φωνάζουμε αστυνομία και να απειλούμε με μηνύσεις. Διαφωνώ και το λέω.. Καλύτερα να μπαίνουμε μέσα και να τους καθαρίζουμε, όλους, σαν ομάδα για να μην δίνουμε δικαίωμα σε κανέναν διαιτητή να μας αμφισβητήσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως χρειαζόμαστε ηρεμία.
Ποιά ταβέρνα, ρε Ντέμη, πλάκα κάνεις. Δεν λύνονται τα θέματα στην ταβέρνα. Στο γήπεδο λύνονται. Παίζουμε μπάλα, κερδίζουμε και κλείνουμε στόματα.

Όσο αφορά τον Διονύση, εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ. Είμαστε μαζί αρκετά χρόνια στις ομάδες που παίξαμε τα προηγούμενα χρόνια, κάναμε τον χαβαλέ μας, χάναμε τον δρόμο πηγαίνοντας για τα γήπεδα και πολλά άλλα.

Θοδωρής Ραλλής

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό το εξής: Δεν ψιχαλίζει μεγάλε... Μας φτύνουν

Homo Ludens είπε...

Δυστυχώς ο τραυματισμός μου στο τελευταίο φιλικό με έχει αφήσει εντελώς εκτός δραστηριοτήτων ομάδας και δεν έχω πάρει είδηση τις ραγδαίες εξελίξεις (αν έχουν όντως υπάρξει τέτοιες) που οδήγησαν τον Διονύση στην αποχώρηση. Ωστόσο λίγο πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Τύπου, έβλεπα ένα αρκετά καλό κλίμα. Εκτιμώ τον Διονύση και δεν τον αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση, δεν υποστηρίζω ότι δεν υπήρξαν προβλήματα (ξαναλέω ότι δεν ήμουν εκεί για να έχω ιδία γνώμη), ωστόσο επιμένω στην αρχική αίσθηση που με κράτησε, άλλωστε, και στην ομάδα παρ' ότι αντικειμενικά δεν «χωράω» πια ως αγωνιστική αξία: Η προσπάθειά μας αξίζει και η παρέα συνεχίζει να τα περνά καλά. Κι ας είναι η αποχώρηση του Διονύση μια υπόμνηση ότι πρέπει όλοι να προσπαθούμε για το καλλίτερο. Πιστεύω ότι αύριο μεθαύριο ο Διονύσης θα επιστρέψει και θα τον υποδεχθούμε όλοι με αγκαλιές όπως του αξίζει (Και αυτό το τελευταίο δεν ήταν γκέι υπονοούμενο).

Π.Χριστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειώνουμε με το θέμα του διαιτητή τις αστυνομίες και τις μηνύσεις .Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κάνω μήνυση για ένα τόσο ασήμαντο θέμα , να είμαστε σοβαροί. Τον είπα Κ….. (δεν το γραφώ όλο και όποιος θέλει ας καταλάβει) και τιμωρήθηκα με 6 αγωνιστικές . Θα παίξω μπάλα δηλαδή σε 2 μήνες . Αυτό για μένα είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ τιμωρία. Θέλω να το σεβαστείτε όλοι και να μην αναφερθεί ξανά το περιστατικό ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Όσον αφορά την ταβέρνα , το θέμα δεν είναι αγωνιστικό Θοδωρη μου , δεν το έχεις καταλάβει ?
demis

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να σηκωνόμαστε πρωί πρωί σαν μαλάκες και να χαλιόμαστε, ας το αφήσουμε καλύτερα δεν υπάρχει λόγος.Το θέμα είναι να γουσταρουμε αυτό που κάνουμε μεσα και έξω από το γήπεδο. Αν χαθεί έστω ένα από τα δυο τότε... Ας μιλησουμε ανοιχτα για τι είναι αυτό που χαλάει τον καθένα ξεχωριστα. Νομίζω οτί παντελόνια φοράμε όλοι. Οποιος αφουγκραζόταν τις αντιδράσεις του Διονύση τον τελευταίο καιρό θα καταλάβαινε οτί είχε χαλαστεί πολύ από κάποια πραγματα,(και δικαίως νομίζω).

ΛΑΖΑΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μιλούν συχνά, αφού προτιμώ ότι έχω να πω, να το κάνω αυτό με πράξεις… Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να αναφέρω κάποια πράγματα (και σε ότι γράψω βάζω και τον εαυτό μου μέσα), διότι έχω ζήσει αυτή την… παρέα από την ίδρυσής της, όταν ένα καλοκαίρι πριν από μερικά χρόνια, μαζεύτηκαν κάποιοι και έπαιζαν μπάλα στα γήπεδα του Μάντζιου… Και έχω μάθει να λέω αυτό που αισθάνομαι και βλέπω… καθαρά, ακόμα και αν δυσαρεστήσω κάποιον, ακόμα και αν κατά κάποιο τρόπο πικράνω και τον εαυτό μου…
Και για όλα τα πράγματα υπάρχει μια αιτία, όπως και γι’ αυτά που συμβαίνουν τελευταία στην ομάδα…
Από την αρχή που… ιδρύθηκε αυτή η ομάδα, πέρα από την καλή παρέα που κάναμε όλοι, την χαρακτήρισε η… αναρχία τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός γηπέδου… Δεν λέω να είμαστε… Παναγίες, αλλά να έχουμε τα στοιχειώδη, να δείχνουμε τουλάχιστον οργάνωση... Αν μας παρακολουθήσει κάποιος από έξω, το πρώτο πράγμα που θα πει, είναι πως δεν είμαστε ομάδα, που ως λέξη σημαίνει ένα σύνολο προσώπων με κοινή δραστηριότητα. Το έχουμε αυτό; Όταν έδωσα εξετάσεις, μας έλεγαν πως στα μαθηματικά, μία ομάδα είναι ένα σύστημα στοιχείων, του οποίου η σύνθεση που υπόκειται σε ορισμένους κανόνες (νόμους). Αναρωτηθήκατε αν ποτέ προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το «εγώ» με βάση αυτούς τους κανόνες; Και ρωτώ όλους. Προπονητή, διοίκηση, παίκτες… Θα σας το πω και αλλιώς. Διάβασα χθες…
«Το ότι ο ένας έπαιζε και για τον συμπαίκτη του και όχι για τον εαυτό του, ήταν σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Τζιόλη, το κλειδί της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. «Στα εκτός έδρας ματς δείξαμε ότι είμαστε ομάδα με όλη της σημασία της λέξεως ο ένας έπαιζε για τον άλλο. Αυτό ήταν το κλειδί πως ήμασταν μια ομάδα», ανέφερε ο διεθνής παίκτης»… Το επαναλαμβάνω… «Ο ένας έπαιζε για τον άλλο»…
Φέτος αυτή η… αναρχία παράγινε! Το κακό ξεκίνησε από την αρχή… Άλλοι περίμεναν (και έκαναν ενέργειες να γίνει αυτό) για προπονητή τον Τζανόπουλο, με τον Λουκάκη (αναγνωρίζω πως το τρέξιμο που τρώει για να… ζει αυτή η ομάδα, μπορεί να μην το έκανε άλλος, αλλά για μένα έχει σφάλει και ο κόουτς) να λέει και αυτός πως δεν πρόκειται να κάνει τον τεχνικό (άσχετα αν τα πράγματα οδηγούσαν εκεί, χωρίς να είναι όλοι σύμφωνοι με αυτό). Ξαφνικά, εκεί που πρώτευε να είμαστε μια καλή παρέα, αρχίσαμε να λέμε από τα φιλικά πως πάμε για πρωτάθλημα… Πώς; Έτσι από τη μια μέρα στην άλλη; Το ότι ήρθαν κάποια νέα παιδιά, εμένα με χαροποίησε διότι έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν… Εδώ να πω ότι νομίζω πως υπήρξε λάθος τρόπος εισαγωγής των συγκεκριμένων παιδιών στο σύνολο που υπήρχε (για θυμηθείτε, εδώ φτάσαμε στο σημείο να πλακωθούμε μεταξύ μας στον αγώνα με τον ANT1).
Δεν γίνεται, όμως, κόουτς να ξεκινά ένα ματς και να λες ότι μου λείπουν οι καλοί και ο ένας και ο άλλος… Ξεκινάς να «πολεμήσεις» το κάθε παιχνίδι με αυτούς που έχεις το συγκεκριμένο πρωινό και τους κάνεις να νιώσουν πως μπορούν να προσφέρουν. Όλους τους χρειάζεσαι… Και αυτό ισχύει και για τους παίκτες σε σχέση με την συμπεριφορά τους με τους συμπαίκτες τους. Μπορεί να ακουστεί μια φωνή, μια παρατήρηση, αλλά παίζει και ο τρόπος που το λες, ενώ χρειάζεται και ο καλός λόγος… Εδώ υπάρχουν φαινόμενα μείωση της προσφοράς κάποιου για να μην το προχωρήσω και άλλο. Από την άλλη, σχεδόν κανείς μας δεν άκουσε παρατηρήσεις του προπονητή χωρίς να πει κάποια δικαιολογία… Πάντα είμαστε μέσα στη μουρμούρα… Γιατί μιλάμε όλοι (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα); Γιατί την ώρα που παίζουν κάποιοι, ακούς μόνο από το πάγκο μας φωνές, φωνές, φωνές… (κάπως έτσι ξεκίνησε και το θέμα με τον Λουράντο)…
Σε μια ομάδα η λέξη αναρχία προέρχεται από τη έλλειψη… ηγέτη και θα καταλάβετε τι εννοώ… Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το καλοκαίρι ήταν συλλογικές ή τις έπαιρνε μόνο ο Λουκάκης, που έλεγε ότι δεν θα ασχοληθεί με προπονητική και θα αποτελέσει παίκτης, όντας και μέλος της διοίκησης; Τώρα ποιος αποφασίζει; Αποφασίζουν τα μέλη της διοίκησης ή μόνο ένας; Ρωτώ, όχι γιατί έχω κάτι με τον… έναν, αλλά διότι όλοι μας, δεν ξέρουμε ποιον να… ακούσουμε και γι’ αυτόν τον λόγο γίνεται και όλη αυτή η βαβούρα και μέσα στα ματς, χωρίς να σεβαστούμε κάποιον… Κάπου εκεί χάλασε η μαγιά… Σε ότι αφορά το θέμα του Λουράντου, είμαι κάθετα αντίθετος με τον τρόπο που το χειρίστηκαν ο Ντέμης στην αρχή, αλλά και η ομάδα στη συνέχεια... Νομίζω πως πάνω στον αυθορμητισμό του και παρασυρόμενος από το όλο πνεύμα που υπάρχει στην ομάδα, ο Ντέμης έκανε λάθος και νομίζω το έχει καταλάβει… Και εγώ κάποτε, όταν έπαιζα στο ΕΘΝΟΣ, τιμωρήθηκα από τον Παπασταμάτη… Θεώρησα πως υπήρξε αδικία με την ποινή των 10 αγωνιστικών που… έφαγα, παρότι προσπάθησα να αποδείξω πως δεν ήταν σωστό να τιμωρηθώ τόσο αυστηρά, αλλά εισάκουσα… Όλα αυτά που ακολούθησαν το ματς με το EUROSPORT πιστεύω πως ήταν ακραία.
Και επανέρχομαι στο θέμα… ηγεσίας στην ομάδα. Την απόφαση να κληθούν κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ για συμπαράσταση κατά των διαιτητών ποιος την πήρε; Ήταν συλλογική ή απόφαση ενός; Και με ποια λογική, με ποια κριτήρια πάρθηκε αυτή η απόφαση; Εγώ προσωπικά και να μπορούσα να πάω (λόγω δουλειάς), ακόμα και αν δεν… καιγόταν η Αθήνα, δεν θα έδινα το «παρών», κρίνοντας πως πρόκειται για λάθος ενέργεια για πολλούς λόγους… Θα το πω και πιο… αυστηρά. Παιδιά υπάρχουν στη ζωή μας και άλλα πιο σημαντικά πράγματα και ίσως και γι’ αυτόν τον λόγο να έχει δημιουργηθεί κατά μεγάλο ποσοστό και ο λάθος τρόπος λειτουργίας της ομάδας…
Κόουτς, νομίζω πως πολλοί έχουν πρόβλημα με την όλη συμπεριφορά σου (δεν μιλάω αγωνιστικά με το τι μπορείς να προσφέρεις παίζοντας), με τον τρόπο που χειρίζεσαι κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα, και αυτό είναι που πρέπει να λυθεί… Θεωρώ και εγώ πως σε πολλά θέματα δεν έχεις πράξει σωστά, ίσως παρασυρόμενος και εσύ από το «εγώ», που κοιτάμε οι περισσότεροι να βγάζουμε εις βάρος της ομάδας. Ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο ζητάς από κάποιους να σε ακούσουν…
Για όλα αυτά υπάρχει, λοιπόν, και η γκρίνια μεταξύ μας και γενικά η ύπαρξη ενός όχι και τόσο καλού κλίματος ανάμεσά μας, παίρνοντας έως τώρα τον… τίτλο στις «φωνές». Θεωρώ, όμως, ότι σε μεγάλο ποσοστό, πέρα από την ατομική… ευθύνη του καθενός μας, παίζει ρόλο το γεγονός πως από την αρχή της χρονιάς δεν καθορίστηκαν ρόλοι στην ομάδα (ποιος θα κάνει τι, αλλά και το πώς θα το κάνει αυτό), ενώ δεν υπήρξε και αγωνιστικός προσανατολισμός. Για παράδειγμα, εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει αν στόχος μας είναι να νικάμε σε όλα τα ματς ή αν θα πρέπει να παίζουν όλοι (χωρίς να έχω κάτι με κάποιον, καθώς ξέρω ότι όλοι χρειάζονται), αφού αυτό έχει και κόστος. Έτσι, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ένα σαθρό σύστημα λειτουργίας, που δεν μας κάνει να ενεργούμε με βάση το καλό της ομάδας… Σκεφτείτε το λίγο, λαμβάνοντας ο καθένας υπόψη τη δική του συμπεριφορά. Το… κακό σε όλα αυτά είναι πως η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, αλλά λείπει αυτό το κάτι που θα μας κάνει να… ευχαριστιόμαστε κάθε ματς.
Με σεβασμό προς όλους…
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΓΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Δαγρές και μην τον παρεξηγήσετε, αν είναι λιγάκι σκληρός. Είπε μεγάλες αλήθειες και σίγουρα πολλοί από εμάς όσοι ώρα διαβάζαμε το κομμάτι, κουνάγαμε καταφατικά το κεφάλι μας. Τα λέει γιατί όπως οι περισσότεροι, θέλουμε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση και να μάθουμε να λειτουργούμε ως ομάδα. Το αν θα γίνει αυτό, θα φανεί στο μέλλον... Πρέπει πάντως να παρθούν αποφάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά, διαφορετικά κλάφτα Χαράλαμπε...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχω να κοιμηθώ βράδυ δύο ημέρες με τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που γράφει ο καθένας σας και οι περισσότεροι ανώνυμα, αύριο στο γήπεδο θα σας θυμίσω ορισμένα πράγματα ήθους και συμπεριφοράς, που μάλλον κάποιοι ξεχνούν. Στο θέμα "μου λείπουν οι καλοί και ο ένας και ο άλλος", επίσης σας θυμίζω ότι στα παιχνίδια της ομάδας παίζουν όλοι! Και μάλιστα κάποιοι από εσάς, που μπορεί ανώνυμα να σχολιάζετε τώρα εναντίον μου στο μπλογκ, μου κάνετε και την παρατήρηση που το κάνω αυτό! Για την ΕΣΗΕΑ, βεβαίως και αυτονόητα ζήτησα, προσωπικά, τη στήριξη του Δ. Σ. της ομάδας και ορισμένων παλαιών παικτών, που είναι γνώστες της κατάστασης του πρωταθλήματος Τύπου, στη συνεδρίαση της Τρίτης, για να ΜΑΣ στηρίξουν σαν ομάδα στις απειλές κάποιου (τα έγραψα στο προηγούμενο κείμενο με τίτλο: Που πουλάνε, τελικά, ήθος;). Τελικά με άφησαν μόνο μου και μάλιστα χωρίς να μου στείλουν (εκτός από τον Πάνο) μήνυμα ότι δεν μπορούν να έρθουν! Και την επομένη, ένας εξ αυτών, αντί ν’ απαντήσει στα τηλεφωνήματά μου, παίρνει εμμέσως τη θέση των ανθρώπων που με έβρισαν και επέλεξε θριαμβευτική έξοδο. Εγω ξέρω ότι αν δεν αρέσει σε κάποιον κάτι το λέει ευθέως. Δεν κρύβεται πίσω από λέξεις. Ο πρώτος που θα πρέπει να παίρνετε άμα έχετε παράπονο είναι εγώ για να συζητάμε και να βρούμε λύσεις. Στα περισσότερα έχετε ΑΔΙΚΟ. Εγώ που πάω κάθε Τρίτη στην επιτροπή, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν λέει κακό όνομα για την ομάδα μας. Το αντίθετο, μάλιστα. Γιατί γράφτηκε και αυτό. Τώρα για τις φωνές στον πάγκο, αυτοί που ωρύονται επί του θέματος, όταν είναι απέξω λένε τα δικά τους. Μάλλον πρέπει να τους γράφω σε βίντεο! Δεν τους κακίζω, όμως, γιατί στα γήπεδα γίνονται πολλά. Αυτά τα έχει το ποδόσφαιρο. Φέτος, παρά τις φωνές μου, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι για να σας ενθαρρύνω, οι περισσότεροι προσπαθείτε. Παίξτε μπάλα, λοιπόν, για να ευχαριστηθείτε πρώτα (όπως συνέχεια σας λέω) και μην βγάζετε χολή άμα δεν είστε βασικοί ή αγωνίζεστε λίγο. Αυτά τα έχει ο ανταγωνισμός ακόμη και στις παρέες…

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιος μου είπε για το θέμα του Λουράντου, ο Ντέμης μεγάλο παιδί είναι, παίρνει αποφάσεις μόνος του και πιστεύω πήρε τη σωστή και τοποθετήθηκε την Τρίτη στην επιτροπή. Αν ήταν εκεί κάποιοι θα τον άκουγαν. Και μην ξεχνάτε σε όλες τις τιμωρίες παικτών (Μπιτσικώκος, Κλόκας κ.λπ.) που αφορούσαν εξοντωτική ποινή διαιτησίας είχα υποστηρίξει τους παίκτες μου. Και τότε, θυμίζω, στην επιτροπή, κάποιοι είχαν έρθει να στηρίξουν καταστάσεις. Και πολύ καλά έκαναν. Σε μένα, που με πέρασε γενεές δεκατέσσερις ο υπεύθυνος διαιτησίας από το τηλέφωνο, επέλεξαν να μείνουν σπίτι τους και ας μην είχαν δουλειά.